• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Velkommen til Bofællesskabet Glashusene

Glashusene er et bofællesskab fra 2008, beliggende i bydelen Trekroner tæt ved Roskilde. Her er 30 ejerboliger og et stort fælleshus. Vi er en god blanding af børn og voksne i alle aldre – og en del katte, hunde og kaniner.

Vi prioriterer at der er plads til både privatliv og fællesskab i Glashusene. Vi har derfor skabt et fælles rum, hvor vi mødes om vores hobbier, interesser og sociale arrangementer, men respekterer også at man i perioder foretrækker privatlivets fred.

Vi har få ting man skal gøre for fællesskabet, men foretrækker at fællesskabet er drevet af lyst og fordi vi ikke kan lade være.

Hvorfor skal man have hver sin trailer? 

En af grundstenene i et bofællesskab er at dele de ting, vi ikke bruger hver dag. Det er spild af ressourcer, at vi alle skal have en trailer stående, som vi bruger to gange om året. Her i Glashusene forsøger vi at købe fælles, så snart det giver mening. Det gælder bl.a. haveredskaber, trillebøre, trailer, legeredskaber, shelter, havkajaker, kano og meget andet.

Når vi vælger at dele, handler det ikke kun om at spare ressourcer og penge, men i lige så høj grad om at skabe glæde. Børnene i Glashusene har stor fornøjelse ved at mødes på den fælles trampolin, eller stå på skateboard sammen på vores ramper. Vi giver dem trygge rammer, hvor de kan hygge sig med naboer og venner. 

Fællesspisning giver mere tid til familien

Vi spiser sammen 3 dage om ugen i vores fælleshus. Fællesspisningen er en bærende del af vores fællesskab, og det er her vi mødes i hverdagen og får snakket med alle bofællerne.

Vi kommer kl. 18 hvor maden er serveret, og ca. 18.30 bliver der ryddet af bordet og vasket op. Ud over fællesskabet, er en af de store fordele at vi slipper for selv at købe ind, lave mad og vaske op 3 dage om ugen. Det giver meget ekstra tid, vi i stedet kan bruge på familien.

Ca. hver 5. uge har man én maddag, hvor man står for at lave mad og vaske op, i hold af 3 personer.

Fælleshuset er vores andet hjem

At have et fælleshus er lidt som et andet hjem. I stedet for hver især at have en stue, som kun benyttes når man får mange gæster, deles vi om et helt hus. Vores fælleshus bliver brugt til alle de fælles arrangementer (fællesspisning, fællesmøder, fødselsdag, nytår, fodbold på storskærm m.m.), men kan også lånes til private arrangementer. Der kan dækkes til ca. 70 personer.

Fælleshuset bliver også brugt i hverdagen, specielt af de unge, da der er bordfordbold, bordtennis, puderum, legerum, storskærm m.m.